ROT-avdrag

Om du behöver hjälp med golvläggning i Stockholm har du rätt att använda ROT-avdraget. Detta avdrag infördes under 1990-talet av den svenska regeringen med syfte att göra det enkelt för privatpersoner att anlita hantverkare för arbeten i hemmet. ROT står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Inom ROT ingår även golvslipning och golvläggning i Stockholm.

Riktlinjer att följa för att använda ROT-avdraget

Det positiva med ROT-avdraget är att både privatpersoner och företag vinner på det. Du som privatperson kan få hjälp med diverse arbeten och mindre företag får möjlighet att hitta nya kunder. Det finns självklart regler och riktlinjer att förhålla sig till när man använder ROT-avdraget. Bland annat:

  • Du kan som mest göra ett skatteavdrag på 50 000 kronor per år och per person. Det innebär att du kan få upp till 30% avdrag på arbetskostnaden.
  • Du måste vara minst 18 år fyllda.
  • Du måste vara bosatt i den bostad vi ska utföra golvläggning eller golvslipning i.
  • Du måste betala skatt i Sverige.

Rätt att använda ROT-avdraget vid golvläggning

Om du är i behov av golvslipning eller golvläggning i Stockholm har du rätt att använda ROT-avdraget. Om du vill använda avdraget meddelar du detta i din offertförfrågan så att vi kan ta med avdraget på fakturan. Vi kommer även skicka in all nödvändig information till Skatteverket.

Du är välkommen att kontakta oss om du har frågor om ROT-avdraget!